Permanente snijbescherming

uvex textreme cut – kleding met het hoogste Cut Level 5

"Wij leggen met de nieuwe collectie uvex textreme cut nieuwe maatstaven aan wat betreft bescherming, comfort en duurzaamheid", verklaart Birgit Krauß, die de leiding heeft over uvex safety textiles. De dochtermaatschappij van de uvex group uit het Vogtland biedt professionele snijbeschermingskleding aan, die voldoet aan de uiteenlopende en strenge eisen uit de industrie, zoals in de metaal- of glasverwerking.

Bamboo TwinFlex® Technology

Extreem robuust en uiterst comfortabel: dat zijn de eigenschappen die zich al bij miljoenen snijvaste uvex veiligheidshandschoenen hebben bewezen. De gepatenteerde Bamboo TwinFlex® Technology werd ook toegepast bij de nieuwe kledinglijn uvex textreme cut. Het uitgangsmateriaal voor de poloshirts en hemden bestaat uit hoogwaardig katoen of een functionele, ademende vezel. De mouwen zijn dankzij het innovatieve Double Face-principe aan de buitenkant extreem slijtvast en behalen dankzij de snijvaste glasvezels en het slijtvaste polyamide het hoogste Cut Level 5. In plaats van te jeuken en te schuren zorgt een zacht bamboegaren aan de binnenkant voor een aangenaam en koel gevoel op de huid. Ook bij extra belastingen, zoals bij grote hitte, blijft het hoge prestatieniveau behouden. Wat betreft duurzaamheid is de Bamboo TwinFlex® vezel, die wordt vervaardigd uit de hernieuwbare grondstof bamboe, een bijzonder milieuvriendelijk materiaal.

Permanente veiligheid dankzij Cut Level 5

Alle modellen uit de uvex textreme cut collectie voldoen aan het hoogste prestatieniveau 5 voor snijvastheid (C5) volgens DIN EN 388:2003. Het robuuste en tegelijk duurzame hightech-materiaal behoudt zijn beschermende werking ook na herhaaldelijk industrieel reinigen (getest volgens DIN ISO 15797). Omdat gevaarlijke werkomstandigheden bijzondere bescherming vereisen, is deze snijbeschermingskleding optioneel voorzien van genormaliseerde reflecterende strepen en brandwerende eigenschappen.

Made by uvex safety textiles

Als een van de toonaangevende specialisten voor beschermende kleding staat uvex safety textiles voor innovatieve oplossingen en uitstekende kwaliteit; alle producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Europa. Een uitvoering in een look die is afgestemd op het eigen bedrijf is desgewenst optioneel mogelijk. Corporate Fashion is een van de kerncompetenties van uvex safety textiles.

De uvex group

In de uvex group zijn drie internationaal actieve maatschappijen onder één dak verenigd: de uvex safety group, de uvex sports group (uvex sports en Alpina) en de Filtral group (Filtral en Primetta). De uvex group is met 48 vestigingen vertegenwoordigd in 22 landen, waarbij het zwaartepunt in Duitsland ligt. Twee derde van de ongeveer 2600 medewerkers (peildatum: boekjaar 2016/17) werkt in Duitsland. uvex is wereldwijd partner van de internationale topsport als leverancier voor talloze topatleten. Het motto 'protecting people' is zowel een opdracht als een verplichting. Hiertoe ontwikkelt, produceert en verkoopt uvex producten en diensten die mensen beschermen op het werk, tijdens het sporten en in de vrije tijd.

Delen Afdrukken
uvex
SAFETY