Serie veiligheidshandschoenen uvex phynomic: laag gewicht, hoge bescherming

Met de nieuwe veiligheidshandschoenen uvex phynomic lite, uvex phynomic allround en uvex phynomic pro heeft uvex de beproefde serie veiligheidshandschoenen uitgebreid met nieuwe toepassingsmogelijkheden.

Met de uvex phynomic modellen foam en wet is het uvex gelukt een nieuwe kwaliteitsstandaard bij veiligheidshandschoenen te definiëren. Voortbouwend op dit succes heeft uvex nu haar portfolio handbescherming uitgebreid met nieuwe uvex phynomic modellen, maar ook bestaande producten vernieuwd wat betreft prestatievermogen en pasvorm. Het resultaat: de uvex phynomic serie bestrijkt nu een breed scala aan toepassingsgebieden, met een verbazingwekkend uitgebreide combinatie van prestatie-eigenschappen en comfortkenmerken.

De bestaande productlijnen voor enerzijds droge en anderzijds vochtige tot olieachtige toepassingsgebieden werden door uvex consequent verder ontwikkeld wat betreft materiaal en functionaliteit. Voor droge toepassingen werden de nieuwe modellen uvex phynomic lite en uvex phynomic lite-w (in het wit) ontwikkeld. De uvex phynomic lite is tot dusverre de lichtste veiligheidshandschoen in zijn klasse. Het extreem lage gewicht is in de eerste plaats te danken aan de flinterdunne, sterk ademende aqua-polymeer-impregnering. De flexibiliteit hiervan garandeert een uitstekende tastzin en is daardoor vooral geschikt voor toepassingen in de fijne mechanica. Dankzij de ergonomische pasvorm is de handschoen elastisch op de hand- en vingeroppervlakken en biedt hij ook bij langdurige werkzaamheden optimaal draagcomfort.

De nieuwe uvex phynomic pro onderscheidt zich door een innovatieve gebreide drager op bamboe-/polyamide-/elastaanbasis, die een zeer goede tastzin en hoog draagcomfort garandeert. De nieuw ontwikkelde, zeer flexibele coating is vuilafstotend en vochtwerend. Hierbij vormt de handschoen een optimaal alternatief voor – vaak helaas verkeerd gebruikte – montagehandschoenen. Olie en vuil dringen bij normale montagehandschoenen snel door de coating heen en worden al na zeer korte tijd uitgedaan of bieden onvoldoende bescherming aan de drager.

Alle uvex phynomic modeltypen hebben met elkaar gemeen dat ze bijzonder huidvriendelijk zijn. Deze huidvriendelijkheid is bij alle producten uit de serie getest door het proDERM Institut für Angewandte Dermatologische Forschung en als 'zeer goed' beoordeeld. Bovendien zijn uvex phynomic veiligheidshandschoenen gegarandeerd vrij van schadelijke oplosmiddelen en allergene versnellers. Uitgebreide gezondheidsbescherming wordt daarbij gekoppeld aan effectieve productbescherming.

De uvex group

In de uvex group zijn drie internationaal actieve maatschappijen onder één dak verenigd: de uvex safety group, de uvex sports group (uvex sports en Alpina) en de Filtral group (Filtral en Primetta). De uvex group is met 48 vestigingen vertegenwoordigd in 22 landen, waarbij het zwaartepunt in Duitsland ligt. Twee derde van de ongeveer 2600 medewerkers (peildatum: boekjaar 2016/17) werkt in Duitsland. uvex is wereldwijd partner van de internationale topsport als leverancier voor talloze topatleten. Het motto 'protecting people' is zowel een opdracht als een verplichting. Hiertoe ontwikkelt, produceert en verkoopt uvex producten en diensten die mensen beschermen op het werk, tijdens het sporten en in de vrije tijd.

Delen Afdrukken
uvex
SAFETY