uvex handwerk profisystem metal: draagcomfort en duurzaamheid onder maximale belasting

Met het handwerk profisystem metal heeft uvex een kledingsysteem ontwikkeld dat speciaal is bedoeld voor handwerk in de metaalverwerking en dat verregaande bescherming combineert met uitgesproken draagcomfort en een lange levensduur.

Specifieke beschermingsmiddelen voor specifieke branche-eisen: met het productsysteem handwerk profisystem metal komt uvex tegemoet aan de concrete eisen van de metaalindustrie. Of het nu gaat om las- of montagewerkzaamheden, slijpen of frezen: PBM van uvex voor de metaalbranche combineren de hoogste beschermende functies met uitzonderlijk draagcomfort, een boven het gemiddelde liggende levensduur en een sportief design. Het productsysteem omvat hierbij innovatieve oplossingen 'van top tot teen', dus alles van veiligheidshelmen tot veiligheidsschoenen.

Tot de belangrijkste doelen bij de ontwikkeling van de kledingmaterialen behoorde het bieden van voldoende bescherming tegen gevaarlijke vonkenregen. Hierbij werd niet alleen – in de eerste plaats – gedacht aan de bescherming van de drager, maar werd ook intensief gezocht naar mogelijkheden om de effecten van de tot 850 graden hete vonken bij het in contact komen met de bovenkleding te beperken. Het ging er daarbij om, voor het jack en de broek een materiaalcombinatie te ontwikkelen die robuust genoeg was om materiaalschade bij vonkcontact te minimaliseren en zo de gebruikstijd aanzienlijk te verlengen.

Om een resultaat te bereiken dat niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk kon bevredigen, werkte uvex bij het eigen onderzoek en de ontwikkeling nauw samen met experts uit de metaalverwerkende industrie. Omdat er tot dusverre geen officiële testnormen of -procedures bestaan door middel waarvan de bestendigheid van materialen tegen het contact met vonken kan worden bepaald, ontwikkelde uvex een eigen procedure voor kwaliteitscontrole.

Het resultaat van deze tijdrovende ontwikkelingswerkzaamheden is een functionele coating die zowel de gebruiker als de kleding zelf uitgebreide bescherming biedt. Het dragermateriaal is een mix van katoen, polyamide en nylon, waarbij het katoen voor een aangenaam, ademend draaggevoel zorgt en het extreem robuuste nylon ervoor zorgt dat de slijtage tot een minimum wordt beperkt. De functionele coating beschermt daarbij alle delen van het jack en de broek die bijzonder sterk worden belast, zoals de voorste gedeelten en de onderarmen bij jacks of het gebied van het dijbeen tot aan de knie bij broeken. 

Thomas Paech, SBU-leider Workwear bij UVEX Arbeitsschutz: "uvex gebruikt deze innovatieve coating voor beschermende kleding om de drager effectief te beschermen tegen brandwonden. Anders dan de gangbare brandwerende materialen zijn onze gecoate stoffen niet alleen robuust en onderhoudsarm, maar ook comfortabel en ademend."

De uvex group

In de uvex group zijn drie internationaal actieve maatschappijen onder één dak verenigd: de uvex safety group, de uvex sports group (uvex sports en Alpina) en de Filtral group (Filtral en Primetta). De uvex group is met 48 vestigingen vertegenwoordigd in 22 landen, waarbij het zwaartepunt in Duitsland ligt. Twee derde van de ongeveer 2600 medewerkers (peildatum: boekjaar 2016/17) werkt in Duitsland. uvex is wereldwijd partner van de internationale topsport als leverancier voor talloze topatleten. Het motto 'protecting people' is zowel een opdracht als een verplichting. Hiertoe ontwikkelt, produceert en verkoopt uvex producten en diensten die mensen beschermen op het werk, tijdens het sporten en in de vrije tijd.

Delen Afdrukken
uvex
SAFETY