Veiligheidsbril met leeshulp: de uvex i-3 add biedt ingebouwde dioptriecorrectie

De demografische veranderingen zijn ook in de arbeidswereld duidelijk merkbaar. Om ook medewerkers met ouderdomsverziendheid optimaal te beschermen, presenteert uvex een veiligheidsbril met ingebouwde dioptriecorrectie voor dichtbij. De gepatenteerde lenstechnologie zorgt voor een hoge spontane compatibiliteit en biedt tegelijkertijd het optimale draagcomfort van het meermaals bekroonde veiligheidsbrilmodel uvex i-3.

Presbyopie of ouderdomsverziendheid leidt bij vrijwel iedereen ouder dan 40 jaar tot vermindering van het zicht op korte afstand. Hiermee wordt bedoeld dat het aanpassingsvermogen van het oog vanwege de stijgende leeftijd afneemt: de dynamische aanpassing van het oog, de zogenaamde accommodatie, loopt bij het ouder worden terug, waardoor scherp zien op korte afstand op een gegeven moment niet meer mogelijk is zonder correctie, meestal in de vorm van een leesbril. Op een werkplek waar een veiligheidsbril verplicht is, betekende dit tot voor kort dat de oogbescherming voor het lezen of voor het instellen van een machine moest worden afgezet en ingewisseld tegen een niet-beschermende leesbril. Een aanzienlijk risico voor de drager! De uvex i-3 add lost dit probleem nu op en combineert een zeer innovatieve veiligheidsbril met een onzichtbare, geïntegreerde correctie voor dichtbij.

Via de gepatenteerde lenstechnologie, die werd ontwikkeld in samenwerking met de Zwitserse optische specialist optiswiss, zijn aan de binnenkant van een duo-sferische bril met één lens twee progressiezones voor dichtbij geïntegreerd. De optische correctie begint ongeveer in het middelpunt van de lens en wordt richting de onderste rand van de lens geleidelijk sterker. De pluswerking in het onderste gedeelte vertoont een dioptrie van + 1,0 resp. + 2,0. Het doorslaggevende kwaliteitskenmerk en unique sellingpoint is dat dankzij de gepatenteerde productietechniek het frontoppervlak en daarmee de basiscurve van de lens niet wordt veranderd. Hierdoor worden de zeer goede afdekking en pasvorm van de veiligheidsbril tot in het zijgedeelte gecombineerd met de voordelen van een progressief binnenoppervlak.

Het lensdesign met vrije vorm werd ontwikkeld op basis van standaardparameters en is afgestemd op een afstand tot de ogen van ca. 64 mm. De progressieve zone is niet zichtbaar en alle veiligheidsrelevante standaarden volgens de EN-norm worden uiteraard in acht genomen.

De uvex i-3 add behoort tot de productserie uvex i-3, die met optimaal draagcomfort al sinds jaren nieuwe maatstaven aanlegt. De variabele inclinatiehoek met vijf trappen maakt een individuele aanpassing en optimale oogafdekking mogelijk. De extreem zachte en verstelbare Softflex-neusbeugels zorgen op elke neus voor een bril die niet wegglijdt en individueel kan worden aangepast. De uvex i-3 werd door het Kunststoffverband Pro K uitgeroepen tot 'Product van het jaar 2012', kreeg de innovatieprijs van de vakbeurs 'Expo Protection 2012' in Parijs en werd onderscheiden met de titel 'Special Mention 2013' van de German Design Award.

De uvex group

In de uvex group zijn drie internationaal actieve maatschappijen onder één dak verenigd: de uvex safety group, de uvex sports group (uvex sports en Alpina) en de Filtral group (Filtral en Primetta). De uvex group is met 48 vestigingen vertegenwoordigd in 22 landen, waarbij het zwaartepunt in Duitsland ligt. Twee derde van de ongeveer 2600 medewerkers (peildatum: boekjaar 2016/17) werkt in Duitsland. uvex is wereldwijd partner van de internationale topsport als leverancier voor talloze topatleten. Het motto 'protecting people' is zowel een opdracht als een verplichting. Hiertoe ontwikkelt, produceert en verkoopt uvex producten en diensten die mensen beschermen op het werk, tijdens het sporten en in de vrije tijd.

Hebt u vragen? Perscontact:

UVEX Safety Scandinavia AB
Pumpvägen 4
24393 Höör
Sweden

Delen Afdrukken
uvex
SAFETY