uvex i-gonomics: ruimzichtbril uvex pheos cx2 sonic

Met zijn compacte design en geringe gewicht is de uvex pheos cx2 sonic geschikt voor tal van toepassingsgebieden. Bovendien overtuigt de functionele ruimzichtbril met uitstekend draagcomfort. Door de uvex supravision coatingtechnologie biedt de bril ook bij een extreem klimaat altijd vrij zicht.

De uvex pheos cx2 sonic is met 34 gram de lichtste ruimzichtbril in het uvex assortiment! Hij biedt uitgebreide bescherming dankzij een flexibel aanpasbare zachte component. De uvex duo component technologie en de rechtstreeks op de lens gespoten voorhoofd- en neussteun garanderen een perfecte pasvorm. Het al bij de veiligheidsbril uvex pheos cx2 beproefde X-tended Eyeshield zorgt ervoor dat het gebied rond de ogen volledig wordt afgedekt.

Door het compacte design kan de bril zeer goed worden gecombineerd met een helm, adem- en gehoorbescherming. Door de uvex supravision extreme coating blijft de lens aan de buitenkant krasbestendig en aan de binnenkant condensvrij. Bovendien bezit de lens een hoge mechanische sterkte en de lens doorstaat de ballistische test waarin gebruik wordt gemaakt van een snelheid van 120 meter per seconde (B-markering).

uvex i-gonomics – verlichting door innovatie
De uvex pheos cx2 sonic maakt deel uit van het innovatieve uvex i-gonomics productsysteem, dat relevante veiligheidsfuncties combineert met uitstekende ergonomische eigenschappen en deze wetenschappelijk meetbaar maakt. uvex i-gonomics omvat producten die grotendeels zijn ontwikkeld op basis van ergonomische inzichten. Om producten wat betreft draagcomfort controleerbaar en vergelijkbaar te maken, heeft uvex de zogenaamde "Relief-index" ingevoerd.  

De Relief-index bestaat uit drie beoordelingsfactoren, die samen in de vorm van een gemiddelde waarde de "verlichtingsfactor" van een product bepalen. Dit maakt het voor uvex mogelijk om producten maximaal met elkaar te vergelijken – zelfs bij verschillende productsoorten en producenten. De verlichting wordt daarbij in drie verschillende categorieën gemeten: "force" (draagbelasting), "weight" (gewicht) en "clima" (klimaatcomfort). Hierbij houdt uvex uiteraard rekening met de fundamenteel verschillende eigenschappen van de verschillende soorten producten; dienovereenkomstig variëren ook de testmethoden binnen de meetcategorieën.

De uvex group

In de uvex group zijn drie internationaal actieve maatschappijen onder één dak verenigd: de uvex safety group, de uvex sports group (uvex sports en Alpina) en de Filtral group (Filtral en Primetta). De uvex group is met 48 vestigingen vertegenwoordigd in 22 landen, waarbij het zwaartepunt in Duitsland ligt. Twee derde van de ongeveer 2600 medewerkers (peildatum: boekjaar 2016/17) werkt in Duitsland. uvex is wereldwijd partner van de internationale topsport als leverancier voor talloze topatleten. Het motto 'protecting people' is zowel een opdracht als een verplichting. Hiertoe ontwikkelt, produceert en verkoopt uvex producten en diensten die mensen beschermen op het werk, tijdens het sporten en in de vrije tijd.

Hebt u vragen? Perscontact:

UVEX Safety Scandinavia AB
Pumpvägen 4
24393 Höör
Sweden

Delen Afdrukken
uvex
SAFETY