Gehoorbescherming otoplastieken Gehoorbescherming op maat

Otoplastieken: op maat gemaakte gehoorbescherming van uvex

Op maat gemaakte otoplastieken van uvex bieden de best mogelijke bescherming in zeer lawaaiige omgevingen.

Deze gehoorbescherming wordt individueel op maat gemaakt voor de drager, wat zorgt voor een drukvrije pasvorm in de gehoorgang en maximaal draagcomfort gedurende langere perioden.

uvex biedt een breed scala aan otoplastieken in verschillende materialen en vormen die verschillende isolatieniveaus bieden, zodat u zeker de perfecte individuele gehoorbescherming kunt vinden.

UVEX ARBEITSSCHUTZ GmbH
SBU Occupational Health
Würzburgerstraße 152
90766 Fürth
Germany

Téléphone: +49 911 9736-1433

CE Declarations of Conformity
Find an acoustics expert
Data protection for individual personal protective equipment

uvex as a partner for individual protective equipment

uvex offers maximum service with maximum flexibility. Our extensive uvex otoplastics collection offers suitable hearing protection otoplastics for every employee.

uvex experts:

 • experts in service op locatie
 • gekwalificeerde adviseurs bij uvex klantenservice
 • uitgebreid uvex acoustic service partner netwerk door heel Duitsland

uvex flexibiliteit:

 • productadvies en aanpassingen ter plaatse op aanvraag
 • ook afspraken voor vroege, late of nachtdiensten mogelijk
 • optimale planning via het uvex online portaal voor afspraken

uvex expertise:

 • decennia lange ervaring in akoestiek en producten die voortdurend verder worden ontwikkeld
 • trainingen/praktijkgerichte seminars voor uw medewerkers mogelijk
 • 'made in uvex': uitgebreid kwaliteitsbeleid met focus op productiefaciliteiten in Duitsland/Europa

Bekijk ons productassortiment

Wat zijn de voordelen van otoplastieken voor gehoorbescherming?

Otoplastieken zijn een vorm van gehoorbescherming op maat. Om otoplastieken op maat te maken, nemen onze experts afdrukken van de gehoorgangen van uw werknemers. In tegenstelling tot standaard gehoorbescherming zijn otoplastieken voor gehoorbescherming individueel op maat gemaakt voor de oren van de drager. Dit helpt pijn door druk te voorkomen, zelfs als het langere tijd gedragen wordt. Afdrukken van de gehoorgang kunnen worden genomen bij alle deelnemende klinieken voor akoestische gehoorbescherming of kunnen worden uitgevoerd door een servicemedewerker van uvex.

Deze op maat gemaakte gehoorbescherming voor veiligheid op het werk is verkrijgbaar in verschillende filtersterktes. De filtersterkte, ook wel SNR-waarde genoemd, geeft informatie over het isolerende effect van de otoplastieken gehoorbescherming, zodat u het juiste beschermingsniveau kunt kiezen voor uw geluidsomstandigheden. De filterwerking van de otoplastieken zorgt ervoor dat de drager nog steeds spraak en waarschuwingssignalen duidelijk kan horen en niet wordt geïsoleerd van zijn omgeving, ondanks het dragen van gehoorbescherming.

Waarom heb je gehoorbescherming nodig?

Door lawaai veroorzaakt gehoorverlies is een van de meest voorkomende werkgerelateerde gezondheidsproblemen. Het is onomkeerbaar en treedt geleidelijk en onmerkbaar op in het binnenoor dat bekend staat als het slakkenhuis. Comfortabele gehoorbescherming van hoge kwaliteit is daarom erg belangrijk voor de arbeidsveiligheid van uw werknemers, vooral voor degenen die de bescherming langere tijd moeten dragen. Kiezen voor comfortabele gehoorbescherming is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw werknemers deze willen dragen.

Otoplastieken voor gehoorbescherming worden gebruikt in omgevingen waar het geluidsniveau 80 decibel of hoger is. Hieronder vallen sectoren zoals:

 • Industrie
 • Handmatige bewerking
 • Wegenbouw
 • Metaalbewerking
 • Logistiek
 • Luchthavens en havens
 • En nog veel meer

uvex otoplastieken voldoen aan de EN 352 norm

uvex otoplastieken voldoen aan alle noodzakelijke normen die worden vereist door Verordening (EU) 2016/425 betreffende persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) en zijn goedgekeurd voor gebruik in omgevingen met veel lawaai.

Meer informatie over de gehoorbeschermingsnormen van DIN EN 352 vindt u op onze "Normen en richtlijnen" pagina.

Otoplastische vormen - beschikbaar bij uvex

uvex individuele gehoorbescherming is verkrijgbaar in verschillende materialen:

 • Silicone
 • Acryl
 • Thermoplastische materialen

De otoplastieken vullen het hele buitenoor of de helft van het buitenoor. Alle producten in ons assortiment zijn speciaal aangepast aan de vorm van het oor van de eindgebruiker. De otoplastieken voor gehoorbescherming zijn verkrijgbaar in verschillende filtersterktes, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende lawaaiige omgevingen (dB). De individuele oorstukjes kunnen daarom worden aangepast aan de eisen van verschillende beroepsgroepen.

 

Otoplastieken voor de verfverwerkingsindustrie

De uvex high-fit temp flex en uvex high-fit duro otoplastieken zijn 100% siliconenvrij en daarom ideaal voor de verfverwerkende industrie. Ze zijn zacht, liggen gemakkelijk in de hand en zijn eenvoudig te reinigen.

uvex high-fit temp flex
uvex high-fit duro RS 20
uvex high-fit duro RS 26

 

Op maat gemaakte gehoorbescherming in omgevingen waar communicatie vereist is

De uvex high-fit duro RS en uvex high-fit flex RS hebben een lineaire filterwerking en isolerend effect dat zorgt voor een goede verstaanbaarheid van spraak terwijl het gehoor van de drager beschermd wordt. Bovendien kunnen ze worden gecombineerd met de speciale uvex C-com en B-com headsets, die speciaal zijn ontworpen om te werken met de RS otoplastieken om communicatie en telefonie in zeer lawaaierige omgevingen mogelijk te maken. Dit is vooral waardevol voor mensen die vaak moeten bellen en communiceren in zeer lawaaierige omgevingen.

uvex high-fit duro RS 20
uvex high-fit flex RS
uvex C-com Otoplastik Headset
uvex B-com Otoplastik Headset

 

Gehoorbescherming in de voedingsindustrie

De uvex high-fit flex detec en uvex high-fit duro detec otoplastieken zijn ideaal voor de voedingsindustrie. De detec otoplastieken zijn voorzien van een metalen bal met een blauw rubberen bandje, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn en moeilijk verkeerd te plaatsen. Deze otoplastieken vullen slechts een klein deel van het buitenoor. Dit helpt voorkomen dat het oor geïrriteerd raakt door stof of zweet. Bovendien zorgt een gaatje ervoor dat er geen druk in de gehoorgang ontstaat. In tegenstelling tot het uvex high-fit flex detec systeem, dat gemaakt is van siliconen, is het high-fit duro detec gehoorbeschermingssysteem gemaakt van duroplast. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende filtersterktes.

uvex high-fit flex detec
uvex high-fit duro detec

 

Individuele gehoorbescherming voor slechthorenden en gebieden met piekgeluiden

uvex high-fit duro active is een elektronisch, actief gehoor met een volledig digitale hightech versterker. De fijn afgestelde en zeer gevoelige microfoons zorgen voor een uitstekende directionele akoestiek en een optimale omgevingsakoestiek. De combinatie van op maat gemaakte gehoorbeschermende otoplastieken in combinatie met fijn geregelde amplificatietechnologie zorgt voor het hoogst mogelijke niveau van gehoorbescherming. Dit betekent dat de uvex high-fit duro active met een gerust hart gebruikt kan worden tot een blootstellingsniveau van 112 dB. Hij kan individueel worden aangepast aan het gehoor van de drager en is daarom ideaal voor gebruikers van hoortoestellen.

uvex high-fit duro active

 

Ergonomische otoplastieken

Het nieuwe ontwerp van de uvex high-fit u-cut biedt meer draagcomfort omdat de otoplastische componenten zachter, lichter en comfortabeler zijn. De ergonomische vorm compenseert kaakbewegingen en zorgt ervoor dat de gehoorbescherming perfect in de gehoorgang past. Het zorgt ook voor een betere geluidsperceptie.

uvex high-fit u-cut HC
uvex high-fit u-cut FC

Wat zijn de voordelen van individuele, op maat gemaakte gehoorbeschermende otoplastieken in vergelijking met standaard gehoorbescherming?

Voordelen van otoplastieken

 1. Afgestemd op de vorm van de gehoorgang van de drager
 2. Uitgerust met het juiste filter en materiaal voor de toepassing
 3. Duurzamer
 4. Hygiënischer
 5. Maximaal comfort en optimale bescherming dankzij de perfecte pasvorm
 6. Regelmatige werkingstesten
 7. Levensduur: vijf jaar; bespaart kosten op de lange termijn

Nadelen van standaard gehoorbescherming

 1. Niet individueel geproduceerd
 2. Druk kan pijn veroorzaken in het buitenoor en de gehoorgang
 3. Het plaatsen van de gehoorbescherming tot voldoende diepte vereist oefening en een tolerantie voor pijn
 4. Draagtijd: 0,5 dag tot 6 maanden (afhankelijk van het product)

Hoe u uw individuele gehoorbescherming moet onderhouden

Als de filters vuil zijn of afzettingen of verstoppingen hebben gevormd, zal dit leiden tot een vermindering van de geluidskwaliteit en de isolerende werking van de otoplastieken. We raden aan de otoplastieken na elk gebruik schoon te maken. Zorg ervoor dat het filtersysteem gesloten blijft en wrijf het oppervlak schoon met het uvex transparante reinigingsdoekje voor otoplastieken. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen, borstels of agressieve reinigings- en oplosmiddelen. De systemen mogen niet worden blootgesteld aan extreme temperaturen. Laat uw gehoorbeschermingsproducten indien nodig professioneel reinigen, bijvoorbeeld door een audioloog.

uvex - uw mobiele partner voor gehoorbeschermende otoplastieken

Gehoorverlies door lawaai is een van de meest voorkomende beroepsziekten en ontwikkelt zich meestal langzaam en pijnloos. Lawaai tast niet alleen ons gehoor aan - het heeft ook een negatief effect op het menselijk lichaam als geheel. Met een breed assortiment gehoorbeschermende otoplastieken biedt uvex bescherming met maximaal comfort en kwaliteit.

Neem contact op met onze ervaren specialisten via e-mail op high-fit@uvex.de en zij beantwoorden graag al je vragen. Om u te helpen zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan, kunnen we bij u op locatie productconsultaties en otoplastische vormaanpassingen uitvoeren.

Op maat gemaakte gehoorbescherming - Op locatie genomen afdrukken

Op maat gemaakte gehoorbescherming - Op locatie genomen afdrukken

De experts van uvex kunnen bij u ter plaatse afdrukken nemen van de oren van uw werknemers. Aan de hand van deze afdrukken maken ze op maat gemaakte uvex-gehoorbescherming voor uw werknemers.

Met op maat gemaakte productoplossingen is het bijzonder belangrijk om klanten een deskundige service te bieden die zo snel mogelijk ter plaatse kan zijn. Naast de persoonlijke service ter plaatse door onze specialisten, heeft uvex in heel Duitsland deskundige partners in akoestische hoorklinieken om een flexibele service te garanderen. Er zijn veel manieren om op maat gemaakte uvex-gehoorbeschermingsproducten te verkrijgen. We helpen u graag bij het bepalen van de perfecte oplossing voor uw bedrijf. Neem contact met ons op

Functietesten voor uw otoplastieken

Functionele testen van de uvex gehoorbescherming otoplastiek

uvex gehoorbescherming otoplastieken worden onderworpen aan een professionele functietest, die meestal moet worden uitgevoerd voordat het product voor het eerst wordt gebruikt, maar uiterlijk na zes maanden. Een regelmatige controle om de drie jaar wordt aanbevolen om er zeker van te zijn dat de otoplastieken het beoogde beschermingsniveau bieden.

Met uvex OTOCheck kunt u snel en eenvoudig functietesten uitvoeren op uw uvex gehoorbeschermingsmiddelen. We geven u graag meer informatie.

Gehörschutz-Otoplastik von uvex: uvex high fit duro active
uvex high-fit duro active

De uvex high-fit duro active is een nieuw product dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die in zeer lawaaiige omgevingen werken en toch moeten kunnen communiceren, ongeacht hun gehoorvermogen.

Het systeem kan bijvoorbeeld worden aangepast aan de behoeften van mensen met een bestaand gehoorverlies. Een elektronisch, actief gehoorbeschermingssysteem met een volledig digitale high-tech versterker die gebruik maakt van fijn afgestelde en zeer gevoelige microfoons om het beste richtinghoren en optimaal omgevingshoren te bieden. De combinatie van op maat gemaakte gehoorbescherming met onze fijn afgestelde versterkertechnologie zorgt voor het hoogste niveau van gehoorbescherming. Dit betekent dat de uvex high-fit duro active met een gerust hart gebruikt kan worden tot een blootstellingsniveau van 112 dB(A).

Meer weten

 

 

Vind een uvex partner voor persoonlijke beschermingsmiddelen bij u in de buurt

Our close-knit network of highly qualified optics, acoustics and orthopaedics experts ensures the availability of first-rate uvex quality of care in your area. You can therefore always rely on short supply routes, perfectly fitted individual personal protective equipment products and optimal protection.

Ons hechte netwerk van hooggekwalificeerde optiek-, akoestiek- en orthopedie-experts garandeert de beschikbaarheid van eersteklas uvex kwaliteit bij u in de buurt. U kunt dus altijd rekenen op korte levertijden, perfect passende individuele persoonlijke beschermingsmiddelen en optimale bescherming.

Zoek een akoestische expert

Individuele training persoonlijke beschermingsmiddelen aan de uvex academy

Onze uvex academy seminars stellen deelnemers in staat om op te treden als een competente vertegenwoordiger binnen het bedrijf voor individuele persoonlijke beschermingsmiddelen tot en met het aanmeten ervan.

Meer infor over de uvex academy