Certificaten

We laten onze producten en productbestanddelen regelmatig controleren door onafhankelijke laboratoria en instituten. Op huidvriendelijkheid. Op het vrij zijn van schadelijke stoffen. En op nog veel meer.

proDERM

Dat veel van onze veiligheidshandschoenen zeer vriendelijk voor de huid zijn, is dermatologisch bevestigd. De van dit keurmerk voorziene veiligheidshandschoenen zijn klinisch getest door het proDERM Institut für Angewandte Dermatologische Forschung GmbH (Hamburg/Duitsland).

proDERM-studies: 11.0356-02, 11.0482-11, 13.0202-02, 15.0188-02, 15.0219-11

De volgende uvex veiligheidshandschoenen dragen het proDERM kwaliteitskeurmerk "dermatologisch bevestigd":

uvex phynomic foam
uvex phynomic x-foam HV
uvex phynomic allround
uvex phynomic wet
uvex phynomic wet plus
uvex phynomic XG
uvex phynomic pro
uvex phynomic C3
uvex phynomic ESD
uvex phynomic C5
uvex phynomic lite
uvex phynomic lite w

proDERM staat sinds 1994 voor professionaliteit en wetenschappelijke expertise. In het dermatologisch contractonderzoek wordt zowel innovatief als wetenschappelijk verantwoord te werk gegaan. In combinatie met stringente testcondities en hoge minimale eisen, die verdergaan dan wat in de branche gebruikelijk is, zorgt dit ervoor dat grote waarde mag worden toegekend aan het proDERM-keurmerk. Met dit keurmerk worden zeer gericht fabrikanten van hoogwaardige producten benaderd die niet terugschrikken voor een intensieve keuring.

proDERM heeft de huidvriendelijkheid van de producten voor handbescherming onderzocht in verschillende onafhankelijke studies. Eerst werd het irritatiepotentieel van de producten in een 3 x 24h pleistertest met 32 proefpersonen onderzocht en dermatologisch beoordeeld. In een tweede, toepassingsgerichte test werden de testproducten door telkens 20 proefpersonen gedurende 2 weken 8 uur per dag gedragen tijdens hun dagelijkse werk. Tot slot werden de betreffende gedeelten van de huid beoordeeld door een arts.

In beide studies was bij de producten sprake van een zeer hoge huidvriendelijkheid, die van nu af aan wordt bevestigd door het "proDERM-kwaliteitskeurmerk".

Meer informatie over proDERM

proDERM-gecertificeerde handschoenen van uvex