Certificaten

We laten onze producten en productbestanddelen regelmatig controleren door onafhankelijke laboratoria en instituten. Op huidvriendelijkheid. Op het vrij zijn van schadelijke stoffen. En op nog veel meer. Een overzicht van de certificaten die zijn verleend aan onze producten.

Öko-Tex Standard 100

Volgens de criteria van de Öko-Tex Standard 100 getest textiel waarborgt dat er geen sprake is van hoeveelheden stoffen die gevaar opleveren voor de menselijke gezondheid. Alleen producten die voldoen aan de zeer strenge eisen en die aan periodieke controles worden onderworpen, worden voorzien van het Öko-Tex-certificaat. 

Met Öko-Tex gecertificeerd textiel van uvex

Gerecycled polyester

Het recyclen van petflessen heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen, waardoor tegenwoordig uit gerecycled polyester functionele materialen kunnen worden gemaakt met uitstekende eigenschappen: naast het buitengewone draagcomfort zijn ze ook populair omdat ze weinig onderhoud vereisen. Dankzij de hoge kwaliteit van de recyclingvezels zijn deze materialen qua gareneigenschappen, grip, kleurbaarheid en kleurbriljantie niet te onderscheiden van materialen die van op olie gebaseerd polyester worden gemaakt.

Organic Cotton

In tegenstelling tot conventioneel katoen worden bij biologisch geproduceerd katoen overwegend oude plantensoorten gebruikt die een veel minder intensievere irrigatie nodig hebben. Het gebruik van pesticiden en chemische mest is verboden.

Onze modellen van "Organic Cotton" voldoen aan de eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS): het gebruikte katoen is voor minimaal 95 procent afkomstig uit gecontroleerd biologische teelt.

Als Organic Cotton gecertificeerd textiel van uvex

uvex pure standard

Veiligheidshandschoenen voldoen aan de hoge uvex pure standard. Dermatologisch getest. Zeer vriendelijk voor de huid. Vrij van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

De veiligheidshandschoenen zijn bovendien vrij van oplosmiddelen, versnellers en allergene stoffen. Ze bieden optimale productbescherming.

uvex handschoenen met pure standard

Öko-Tex® Standard 100

De Öko-Tex® Standard 100 is een wereldwijd uniform test- en certificeringssysteem. Hoe intensiever het huidcontact van een product, des te strenger de eisen waaraan het moet voldoen: voor veiligheidshandschoenen geldt daarom het op één na hoogste niveau, klasse II. Er wordt niet alleen op basis van de wettelijke standaard getest, maar ook op basis van de actuele stand van onderzoek. Daarom legt Öko-Tex® niet alleen strengere waarden vast voor zware metalen zoals chroom, nikkel of kwik, maar wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met kankerverwekkende of allergene kleurstoffen en het gebruik van oplosmiddelen zoals formaldehyde. Elk jaar worden de testmethoden en lijsten met schadelijke stoffen aangepast aan de wetenschappelijke kennis.  

Geteste en gecertificeerde uvex veiligheidshandschoenen
Veiligheidshandschoenen met geteste veiligheid. Voor u en uw medewerkers. Want alles wat met de huid in aanraking komt, moet voldoen aan bijzondere eisen. Daarom hebben wij onze gebreide veiligheidshandschoenen uit de series uvex profi, uvex contact, uvex rubipor, uvex phynomic, uvex C300, uvex C500, uvex synexo Z200, uvex nk, uvex protector, uvex rubiflex, uvex rubiflex S, uvex profatrol en uvex profagrip laten certificeren volgens de zeer strenge testcriteria voor productklasse II van de Öko-Tex® Standard 100.

uvex handschoenen met Öko-tex

proDERM

Dat veel van onze veiligheidshandschoenen zeer vriendelijk voor de huid zijn, is dermatologisch bevestigd. De van dit keurmerk voorziene veiligheidshandschoenen zijn klinisch getest door het proDERM Institut für Angewandte Dermatologische Forschung GmbH (Hamburg/Duitsland).

proDERM-studies: 11.0356-02, 11.0482-11, 13.0202-02, 15.0188-02, 15.0219-11

Uitvoerige informatie over proDerm

Made in Germany

uvex is trots om veiligheidshandschoenen in Duitsland te ontwikkelen en te produceren. Onze gedurende vele jaren opgebouwde productie- en technologische kennis garandeert eersteklas dienstverlening op het gebied van handbescherming en eersteklas veiligheidshandschoenen voor een breed scala aan toepassingen.

In Duitsland geproduceerde uvex werkhandschoenen dragen de aanduiding "Made in Germany".

uvex handschoenen Made in Germany

Geschiktheid voor levensmiddelen

Veiligheidshandschoenen voor contact met levensmiddelen moeten zodanig zijn gemaakt dat ze onder normale en te voorziene omstandigheden geen bestanddelen die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid overdragen op de levensmiddelen (migratie). Het onderstaande ̈overzicht laat zien welke uvex veiligheidshandschoenen geschikt zijn voor̈ de omgang met levensmiddelen en vermeldt bovendien gedetailleerd de mogelijke toepassingsgebieden.

  Waterig pH > 4,5 Zuur pH < 4,5 Alcoholisch Vettig Droog (niet-vettig)
Voorbeelden Non-alcoholische dranken, vruchten, eieren, groenten, schaaldieren Azijn, gist, melk, yoghurt Wijn, sterkedrank, likeur Olijfolie (R1), boter en margarine (R2), vis, kaas en bakkerijproducten (R3), vlees en gevogelte (R4), sandwiches en gefrituurd voedsel (R5) Brood, rijst, pasta, thee, kruiden, peulvruchten
uvex profi ergo JA JA JA JA (R1 t/m R5) JA
uvex contact ergo JA JA JA JA (R1 t/m R5) JA
uvex phynomic C3 JA JA JA JA (R1 t/m R5) JA
uvex C5 JA JA JA JA (R1 t/m R5) JA
uvex rubiflex (oranje) JA JA JA JA (R1 t/m R5) JA
uvex rubiflex S (blauw/groen) JA JA JA JA (R1 t/m R5) JA
uvex profastrong NF 33 JA JA JA JA (R2 t/m R5) JA
uvex u-fit JA JA JA JA (R3 t/m R5) JA
uvex phynomic foam JA JA JA JA (R5) JA
uvex phynomic lite (w) JA JA JA JA (R1 t/m R5) JA
uvex unilite hermo JA JA JA NEE JA
uvex u-fit strong N2000 JA NEE JA JA (R3 t/m R5) JA
uvex u-fit lite JA NEE JA JA (R3 t/m R5) JA


Meer informatie over onder meer tesẗprincipes is op verzoek verkrijgbaar.

UVEX HANDSCHOENEN VOOR OMGANG MET LEVENSMIDDELEN

uvex medicare

De voor orthopedische aanpassingen gecertificeerde uvex veiligheidsschoenen zijn gebaseerd op de beproefde uvex technologieën. U herkent ze aan het uvex medicare symbool in de productbeschrijvingen. Alle individuele orthopedische speciale oplossingen worden ontwikkeld door onze orthopedische schoenmakers. Het uvex netwerk van gecertificeerde orthopedische specialisten zorgt voor de individuele aanpassingsservice ter plaatse.

Onze individuele orthopedische speciale oplossingen zijn gecertificeerd en hebben een typeonderzoek ondergaan door het Prüf- und Forschungsinstitut Pirmasens e.V. (PFI) en de TÜV Rheinland en voldoen aan de volgende normen en standaarden:

  • DGUV 112-191/ÖNORM Z 1259: voldoet aan de eisen van de herziene regels van de beroepsvereniging voor veiligheid en gezondheid tijdens het werk – DGUV 112-191 (Duitsland) en ÖNORM Z 1259 (Oostenrijk).<strong/><strong/>
  • Vervulling ESD-norm: veiligheidsschoen voldoet aan de ESD-eisen volgens EN 20345 resp. EN 61340-5-1. Op veel werkplekken is het vaak noodzakelijk om veiligheidsschoenen te dragen als deel van een systeem om elektrostatische oplading af te leiden. Neem s.v.p. de gebruiksaanwijzing van het product in acht.

Meer hierover leest u hier.

uvex veiligheidsschoenen met medicare