uvex verkoopt handbescherming van HexArmor® in Europa

In oktober 2016 verwierf de uvex safety group een belang in de Amerikaanse onderneming HexArmor® om wederom een plek op de Noord-Amerikaanse markt te bemachtigen op het gebied van werkbeschermingsproducten. Nu begint ook een samenwerking in Europa, waar de uvex safety group de HexArmor-veiligheidsproducten op de markt gaat brengen en gaat verkopen.

"Wij zijn erg blij onze klanten een toonaangevende technologie te kunnen aanbieden die beschermt tegen snijwonden, steekwonden en steken door naalden", aldus Franz Keller, directeur van uvex safety gloves in Lüneburg. "HexArmor® geniet in de Noord-Amerikaanse PBM-branche een uitstekende reputatie en is leidende aanbieder van innovatieve technologieën voor werkbescherming. Door de knowhow en de producten van HexAmor® op te nemen in ons veelzijdige uvex-PBM-portfolio en te combineren met onze producten, kunnen we nog beter voldoen aan de wensen van onze klanten en oplossingen op maat voor veilig werken aanbieden."

HexArmor® is sinds ruim 15 jaar leidende aanbieder van veiligheidsoplossingen op de Noord-Amerikaanse markt. Kenmerkend voor de toonaangevende producten van de onderneming is het gebruik van het SuperFabric®*-materiaal onder licentie. SuperFabric® is een technologie die een unieke bescherming tegen verwondingen en een perfecte balans tussen comfort en beweeglijkheid van de vingers biedt evenals een hoge snijbescherming. Naast de hoge snijbestendigheid is het HexArmor® gelukt om wat betreft bescherming tegen naaldsteken, slijtvastheid en stootbescherming volledig nieuwe maatstaven aan te leggen.

"De samenwerking met uvex biedt ons de mogelijkheid onze technologie op deze markt uit te breiden. Zo komen we een grote stap dichter bij ons doel om alle werknemers elke dag met onze producten te beschermen tegen verwondingen", legt Steve VanErmen, president van HexArmor® uit. "uvex heeft in Europa op het gebied van beschermende kleding en uitrusting een sterke positie veroverd, en we zien ernaar uit om in de toekomst onze zakelijke doelen op elkaar af te stemmen en krachten te bundelen om klanten het volledige scala aan veiligheidsoplossingen te kunnen aanbieden."

Over HexArmor®
De onderneming met haar hoofdkantoor in Grand Rapids, Michigan, VS, werd opgericht in 2004. Het mede door Steve VanErmen en Brent Lohrmann opgerichte bedrijf HexArmor® heeft een vaste positie verworven op de markt voor snij-, perforatie- en stootbestendige producten in de hoogste prestatieklasse. Bovendien is het bedrijf marktleider in de handbescherming. Bij HexArmor® zijn meer dan 150 medewerkers in dienst, die elke dag in de weer zijn om lastige handbeschermingsproblemen voor toonaangevende bedrijven in de branches olie & gas, bouw, energie, hout, cellulose & papier, transport en andere industriesegmenten op te lossen.

De uvex group

In de uvex group zijn drie internationaal actieve maatschappijen onder één dak verenigd: de uvex safety group, de uvex sports group (uvex sports en Alpina) en de Filtral group (Filtral en Primetta). De uvex group is met 48 vestigingen vertegenwoordigd in 22 landen, waarbij het zwaartepunt in Duitsland ligt. Twee derde van de ongeveer 2600 medewerkers (peildatum: boekjaar 2016/17) werkt in Duitsland. uvex is wereldwijd partner van de internationale topsport als leverancier voor talloze topatleten. Het motto 'protecting people' is zowel een opdracht als een verplichting. Hiertoe ontwikkelt, produceert en verkoopt uvex producten en diensten die mensen beschermen op het werk, tijdens het sporten en in de vrije tijd.

Hebt u vragen? Perscontact:

UVEX Safety Scandinavia AB
Pumpvägen 4
24393 Höör
Sweden

* SuperFabric® is een geregistreerd handelsmerk van HDM Inc.

Delen Afdrukken