De uvex 1 x-craft tilt veiligheidsschoenen naar the next level

De next-level veiligheidsschoen: zo omschrijft uvex de nieuwe serie veiligheidsschoenen voor werknemers in de industrie, logistiek en ambachtelijke beroepen die de Duitse fabrikant van PBM’s dit najaar aanbiedt. De uvex 1 x-craft is verkrijgbaar in negen varianten, elk met verschillende kenmerken maar allemaal aantoonbaar duurzaam, comfortabel, sportief en innovatief.

De uvex 1 x-craft pro is het topmodel uit de serie. De geïntegreerde flex zone in de voorvoet biedt maximale flexibiliteit en is een meerwaarde voor iedereen die geknield of gehurkt werkt, terwijl het functionele zoolontwerp betrouwbaar comfort biedt. Een ander opvallend kenmerk is het ontwerp van de slijtvaste TPU buitenzool, die tien procent gerecyled materiaal bevat. Ook hier maakt uvex gebruik van het bewezen uvex bionom x principe, dat de belangrijkste biomechanische functies van het lichaam combineert met de veiligheidsschoen om een harmonieuze symbiose van persoon en PBM te creëren. De tussenzool is daarnaast gemaakt van 15 procent gerecycled granulaat uit eigen productieresiduen en bevat ook de uvex i-PUREnrj planet technologie, die een optimale energieterugwinning biedt voor de drager.

Een flexibele polyurethaan veiligheidsneus, innovatieve buitenmaterialen zoals ripstop en PUtek® en het geperforeerde tongontwerp bieden extra slijtvastheid, bescherming en ademend vermogen. De uvex 1 x-craft pro met metaalvrije veiligheidsneus en antiperforatiezool van gerecycled textiel is verkrijgbaar als lage en hoge S1PL veiligheidsschoen.

De reeks is verder uitgebreid met zes modellen in het vertrouwde microvelours buitenmateriaal. Er wordt een kleurcodering gebruikt om de modellen duidelijk van elkaar te onderscheiden: rood voor de varianten met flexibele antiperforatiezool en blauw voor alle versies zonder antiperforatiezool. De uvex 1 x-craft is verkrijgbaar in beide kleuren als geperforeerde schoen, lage veiligheidsschoen en hoge veiligheidsschoen. Deze modellen bevatten ook duurzame componenten, zoals de gerecyclede uvex i-PUREnrj planet tussenzool die in alle modellen van de serie aanwezig is.

De uvex 1 x-craft planet tilt duurzaamheid naar een hoger niveau. Het is de perfecte combinatie van de innovaties van de uvex 1 x-craft reeks en de duurzame materialen die al worden gebruikt in de uvex 1 G2 planet. De tussenzool en buitenzool bevatten tot 15% gerecycled granulaat, terwijl het buitenmateriaal is gemaakt van gerecyclede en bio-based materialen zoals PET-flessen en bamboe. De uvex 1 x-craft planet bevat in totaal 30% gerecycled materiaal volgens DIN EN ISO 14021:2016 en is verkrijgbaar in de veiligheidsklasse S1PL.

Heeft u vragen?

Peter Meyer
Sales and Marketing Director BeNeLux

Telefoon: 0032 472 346 306