uvex 1 G2 planet – duurzame veiligheidsschoen van gerecycled materiaal

Gerecycled tot de laatste kruimel: van het materiaal van de buitenschoen tot de zool biedt de nieuwe uvex 1 G2 planet zowel duurzaamheid als prestaties in één en dezelfde schoen. De comfortzool van geïnjecteerd polyurethaan bevat tot 20% granulaat, gemaakt van PU-afval uit onze productieprocessen. Met deze veiligheidsschoen beschermt u zowel uzelf als de planeet.

protecting planet by reducing waste and emissions
protecting planet by using environmentally-friendly packaging
protecting planet by using sustainable and recycled materials

uvex 1 G2 planet in detail:

1 G2 planet NL information recycled parts

Voor het eerst hebben we de CO2-voetafdruk van een uvex-veiligheidsschoen berekend. Dit geeft aan hoeveel CO2 er tijdens de productie van een paar wordt uitgestoten. Om dit te berekenen hebben we de uitstoot gemeten vanaf de grondstoffen tot het eerste gebruik**.
Daaruit resulteert dat de CO2-voetafdruk van de uvex 1 G2 planet 6,9 kg bedraagt. Dit komt ongeveer overeen met een autorit van 35 km. Door het gebruik van gerecyclede en biobased materialen konden we de CO2-voetafdruk met 1,6 kg of 18,8% verminderen in vergelijking met onze gewone uvex 1 G2 (art. nr. 68342, CO2-voetafdruk 8,5 kg).

Innovatieve comfortzool: i-PUREnrj planet

uvex is het eerste bedrijf dat erin is geslaagd het directe injectieproces te gebruiken om granulaat uit polyurethaanafval van onze productieprocessen in de comfortzool van de veiligheidsschoen te integreren en het product volledig gecertificeerd op de markt te brengen. Hierdoor besparen we grondstoffen en kunnen we het PU-afval dat we produceren hergebruiken in de productiecyclus van de schoenen, zonder afbreuk te doen aan de prestaties van onze i-PUREnrj-technologie, die zorgt voor demping en energieteruggave over de hele voetzool, waardoor de gebruiker minder snel vermoeid raakt.

Safety shoe with cushioning and energy return via midsole

uvex i-PUREnrj Technology

Dempt. Stabiliseert. Geeft energie terug.

  • uitstekende demping en energieteruggave
  • uitstekende stabiliteit door aangespoten hiel vermindert het risico op letsel
Sustainable uvex safety shoe production in Ceva, Italy
Duurzaamheid bij uvex footwear

De productie in Italië, een van de modernste productiefaciliteiten voor veiligheidsschoenen in Europa, zorgt voor een efficiënte, grondstofbesparende productie en korte afstanden van fabrikant tot gebruiker.

Onze PU afval recyclage cyclus

Stap 1

Het PU-afval van de afgewerkte schoen verwijderen

Stap 2

het PU-afval omzetten in granulaat

Stap 3

Absorberen en mengen van het granulaat in het PU-mengsel

Stap 4

Directe injectie van PU-materiaal inclusief granulaat

uvex 1 G2 planet protecting planet video

Bekijk video

Sustainability at uvex Timeline

De uvex 1 G2 planet

Meer informatie

Calculations based on Sima Pro 9.2.0.1, ecoinvent 3.6 database | *calculated in accordance with DIN EN ISO 14021:2016 | **the end-of-life emissions depend on the method of disposal.