Rainer Winter stichting

296.996,00 euro was het bedrag dat de Rainer Winter Foundation in 2021 schonk. Sinds de oprichting in 1980 heeft de stichting, die haar activiteiten richt op de regio Neurenberg-Fürth, tot nu toe ongeveer 4 miljoen euro geschonken.

GRI 203-1, 413-1

Klas 2000

Vorig schooljaar ondersteunde de Rainer Winter Stichting het project "Klas 2000" op de Pestalozzischool in Fürth. Het doel is om basisschoolkinderen te leren wat ze zelf kunnen doen om gezond te blijven en zich goed te voelen. De coronavirus pandemie heeft aangetoond dat het versterken van gezondheids- en levensvaardigheden op dit moment bijzonder belangrijk is voor kinderen. Studies tonen aan dat angstsymptomen, tekenen van depressie en psychosomatische klachten zijn toegenomen tijdens de pandemie. De klas 2000-onderwerpen kunnen hierbij ondersteuning bieden, aangezien gezond eten, lichaamsbeweging, ontspanning en geschikte vormen van conflictoplossing kinderen helpen om met moeilijke situaties om te gaan.

 

Noodhulp bij natuurrampen in binnen- en buitenland

Na de grote overstromingsramp die delen van Duitsland trof in juli 2021, lanceerde de Rainer Winter Stichting een extra fondsenwervingscampagne onder zowel medewerkers van de uvex groep als externe partijen om noodhulp te bieden ter ondersteuning van de getroffen kinderen en voorzieningen voor kinderen in Noordrijn-Westfalen en Berchtesgaden. Volgens het handvest zijn de activiteiten van de Rainer Winter Foundation uitsluitend gericht op het helpen van zieke of kansarme kinderen.

Dankzij de inzet en contacten van collega's binnen de uvex groep kon de Rainer Winter Foundation rechtstreeks contact opnemen met de getroffen families en financiële noodhulp bieden voor hun kinderen:

In Schönau/Berchtesgadener Land verloren twee kinderen al hun speelgoed en kleren, terwijl in Bad Münstereifel zeven kinderen medicijnen nodig hadden en nieuwe kleren en uitrusting nodig hadden voor het begin van het schooljaar.

In Mayschoß an der Ahr waren nieuwe meubels nodig voor een paar broers en zussen, die nu bij hun grootouders wonen omdat hun eigen huis onbewoonbaar is geworden. In Schleiden-Gemünd had een gezin nieuwe kinderzitjes en een kinderwagen nodig, omdat deze spullen waren weggespoeld in de gezinsauto die was bezweken onder het water. Het kinderdagverblijf Flohkiste in Leichlingen had financiële steun nodig om te kunnen verhuizen naar een tijdelijk onderkomen en nieuwe kindvriendelijke faciliteiten. Al het doorweekte meubilair moest na het drogen worden verbrand omdat het terugtrekkende water giftige resten achterliet.

In Ceva, Italië, waar uvex safety Cagi is gevestigd, bood de Rainer Winter Foundation ook hulp na een andere overstromingsramp in oktober 2020. Een lokale partnerschool werd ondersteund met een donatie van 5.000 euro.