Veiligheidsbrillen - de werkelijke kosten

Te vaak richten bedrijven zich alleen op de prijs bij het kopen van PBM. Naast kwaliteit, duurzaamheid, comfort, stijl en doeltreffendheid van het product zijn het de werkelijke kosten bij gebruik die de waarde en de kwaliteit van het product bepalen.

Veiligheidsbrillen worden onderworpen aan een reeks optionele tests volgens de Europese norm EN 168:2001, waarin niet-optische testmethoden voor persoonlijke oogbescherming zijn opgenomen. Lenzen kunnen volgens deze norm worden getest op de weerstand tegen het bekrassen van het oppervlak en dragen het symbool "K". Lenzen kunnen ook worden getest op de weerstand tegen het beslaan waarbij de lenzen minimaal acht seconden niet mogen beslaan aan in een atmosfeer van meer dan 50 graden C. Lenzen die aan deze norm voldoen, worden gemarkeerd met het symbool "N". Het is belangrijk dat veiligheidsbrillen aan deze vrijwillige norm voldoen of deze bij voorkeur overtreffen.

Als onderdeel van ons continue onderzoek en ontwikkeling op het gebied van lenscoatings, heeft uvex recentelijk interne tests uitgevoerd op de duurzaamheid van de lenscoatings van onze eigen veiligheidsbrillen en die van andere fabrikanten door ze herhaaldelijk te wassen om te zien hoe snel de anticondenscoating afneemt. Hierbij is uitgegaan van twee wasbeurten per week gedurende 44 weken per jaar.

Graph showing how quickly anti-fog coating deteriorates
Jaarlijks gebruik veiligheidsbrillen 46 brillen 23 brillen 23 brillen 15 brillen 12 brillen 4 brillen
Gemiddelde prijs per veiligheidsbril € 2.00 € 3.00 € 3.50 € 4.00 € 4.50 € 5.00
Kost per 20 werknemers  1,840 € 1,380  1,680  1,200  1,080  400
Jaarlijks afval 900 brillen 440 brillen 440 brillen 280 brillen 220 brillen 60 brillen

Uit de gemiddelde uitgaven per persoon blijkt dat de drager van een veiligheidsbril van € 2 per stuk 22 veiligheidsbrillen per jaar gebruikt, wat gemiddeld 44 euro per persoon kost, terwijl de drager van een veilgheidsbril van 6 euro er slechts 3,6 per jaar nodig heeft omdat de anticondenscoating permanent is - totale kost € 21,60 per persoon per jaar. 

De resultaten van de test tonen het voordeel van een product dat op meer manieren wordt bekeken dan alleen de prijs per eenheid. Door een bredere kijk te hanteren en na te denken over de werkelijke kosten van het product over een bepaalde periode, kan een eenvoudige berekening worden gemaakt om de "gebruikskosten" of de waarde van het product vast te stellen over het jaarlijkse gebruik van een gemiddelde persoon.

Wat maakt uvex anders dan andere PBM-fabrikanten?

Een langere levensduur met uvex lenscoatings

Veiligheidsbrillen worden vaak gebruikt in veeleisende werkomstandigheden en daarom worden de lenzen gecoat om hun doeltreffendheid en levensduur te vergroten. De coating is een belangrijke factor om ervoor te zorgen dat de veiligheidsbril gedragen wordt - en de drager beschermt.

Coatings kunnen ofwel:

  • hydrofobe (vochtafstotende) coatings op basis van detergenten (die kunnen worden afgewassen) of
  • hydrofiel (die vochtabsorberend zijn).

Een hydrofobe coating stoot vocht af, wat uiteindelijk leidt tot een opeenhoping van vocht op de lenzen, dat op zijn beurt moet worden gereinigd om het te verwijderen. Uiteindelijk zal, afhankelijk van de kwaliteit van de coating, de reinigende eigenschappen eruit worden gewassen, waardoor deze niet meer werkt.

Hydrofiele coatings zijn permanent en wassen niet van de veiligheidsbril af. De coating wordt sponsachtig en absorbeert vocht, zodat de drager zijn veiligheidsbril niet hoeft af te zetten om de condens te verwijderen.

Leer meer over de technologie van de uvex lenscoatings

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op: 

Contacteer ons


uvex reinigingsaccessoires voor brillen

Om uw veiligheidsbril langer te kunnen gebruiken, hebben wij een reeks reinigingsproducten en accessoires voor de lenzen ontwikkeld. Om uw veiligheidsbril goed op te bergen bieden wij een reeks etuis en zakjes van microfiber aan. Gebruik uitsluitend uvex-reinigingsproducten om de lenzen van uvex-brillen te reinigen. Dit is essentieel om de prestaties van de uvex supravision coatings te behouden.


Welke uvex lens coating heb ik nodig?

Ontdek onze veiligheidsbrillen

Zoek de dichtstbijzijnde uvex distributeur